Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?!

Standaard
Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?!

Soms heb je het gevoel dat je een boek moet lezen. Niet omdat je het persé wil, maar omdat het zo hoort. Want daarmee ontwikkel je jezelf, kan je meepraten over literaire dingen en blablabla. Daar kan je twee kanten mee op:

1. Je realiseert je dat het onzin is, als je geen zin hebt in een boek moet je gewoon lekker de tv aanzetten en een aflevering Greys Anatomy kijken.

2. Het lijkt je toch wel leuk, een boek lezen, gaat naar de bieb en krijgt een paniekaanval omdat je niet weet waar je moet beginnen.

Voor wie kiest voor de 1e mogelijkheid; have fun! Voor zij die kiezen voor mogelijkheid 2; dat kan makkelijker!

Hoe vaak is het al niet voorgekomen dat je in een tijdschrift een boek ziet staan wat je leuk lijkt? Dat je midden in de nacht lag te piekeren en bedacht dat je eens een boek over mindfulness moest gaan lezen? Dat een vriendin vertelde over die heerlijke Bouquet Intiem, die ze met rode oortjes aan het zwembad in Italië had gelezen?

Het geheim: schrijf het op! En nee, niet ergens op een post-it die weer achter de verwarming verdwijnt!

Maak een lijst, en het liefst natuurlijk een op bijzonder stuk papier wat mooi staat op -bijvoorbeeld- het prikbord op de wc. Vanaf nu hoef je alleen maar alles op deze lijst te zetten, en klaar is kees. Overigens is het de bedoeling dat het leuk blijft, zo’n leeslijst is natuurlijk niet een todo-lijst die je zo snel mogelijk af moet werken! (Hoewel je natuurlijk de boeken ook gewoon op je todo-lijst kan zetten)

Veel plezier, en zet jullie leestips gerust in de comments!

Liefs,

Bep

Enne, je zult natuurlijk altijd zien dat je titels van boeken te binnen schieten als je in de trein zit. Hoe je dat op kan lossen lees je in ‘Hoe je todo’s voor chaos kunnen zorgen (#1)’

»

  1. Goede tips! Maar ik lees eigenlijk al heel veel. En ik blijf boeken kopen dus ik heb denk nog zeker 10 tot 20 boeken die ik moet lezen hahah!
    En je schrijft trouwens ook heel erg leuk! (:

    Liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s